הפטר לאלתר

לעיתים אנו נתקלים במקרים קשים של חייבים/ות בהליכי חדלות פירעון שמצבם הכלכלי, האישי והרפואי כל כך חמור ובגיל מתקדם שהכנסתם אינה מאפשרת להם לעמוד בצו התשלומים.

בחוק חדלות פירעון תשע"ח 2018 קיימת לכך התייחסות המחוקק בסעיף 167 הדן בהפטר לאלתר. 

לפי סעיף 167 לחוק חדלות פירעון, ביהמ"ש לא יטיל חובת תשלומים על יחיד שכושר ההשתכרות שלו אינו עולה על דמי המחייה ולפיכך יינתן ליחיד הפטר לאלתר. 

חרף זאת החוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי מסייג ואמר כי לא יינתן הפטר לאלתר בהתקיים התנאים הבאים שהחייב( יחיד) ביצע אחד ממעשים הבאים: 

  • נהג בחוסר תום לב וניצל לרעה את הליך החדל"פ. 
  • לא שיתף את הנאמן ואת הממונה. 
  • הפר את ההגבלות שהוטלו באופן שיש בו בכדי לפגוע הליך חדלות פירעון. 
  • החוב שנוצר הוא תוצאה של התחייבות או התקשרות בעסקה בהיקף משמעותי ובזמן שידע שקיים סיכוי גבוה שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו או החוב נוצר עקב הזנחה חמורה בניהול עניינים כלכליים שנעשתה בחוסר תום לב.  
  • יחיד אשר הורשע בפלילים בביהמ"ש אשר חייב אותו לשלם לקורבן עבירה סכום כספי כפיצוי או סבל שגרם לו.

במקרה שביהמ"ש שנתן הפטר לאלתר ליחיד הוא רשאי להורות כי כל  הנכסים שיוקנו לחייב בתקופה שיורה לו ושלא תעלה על 3 שנים ממועד מתן צו לשיקום כלכלי או חלק מהנכסים כאמור ייכללו בנכסי קופת הנשייה, בכפוף למגבלות לפי סעיף 164(א) (ב) לחוק חדלות פירעון, קרי, כל נכס אשר יוקנה ליחיד בתקופת התשלומים ייכלל בנכסי קופת הנשייה למעט גמלאות לפי חוק ביטוח לאומי , מצרכי מזון לצורך מחייה, חפצי לבוש, מיטות, כלי אוכל וכלים אחרים הדרושים למחייה תשמישי קדושה, ובמקרה והיחיד או בן משפחתו נכה, אזי כל הכלים והמכשירים ששייכים לנכה ונחוצים לשימושו האישי בגלל נכותו.

וכן רשאי ביהמ"ש בנסיבות חריגות להורות כאמור לגבי נכסים מסוימים גם לתקופה העולה על שלוש (3) שנים. 

על מנת לבדוק באם את /או אתה מתאימים להליך זה ולשמוע על יתרונות וחסרונות והאם ההליך אינו נוגד ולא פוגע בעניינים אחרים ואינטרסים עליהם תרצו לשמור, אני מזמין אתכם להתייעץ איתי, אשמח ללוות ולהביא אתכם לחוף מבטחים

בברכה,

עו"ד אליהו גבריאל 

054-450-0750

אתר: www.gavriellaw.co.il

מאמר זה מתייחס להליכים שנפתחו החל מ15.9.2019 ומהווה תמצית ואינו מהווה בשום אופן ייעוץ משפטי וכל מקרה נדון לגופו ומומלץ להיעזר בשירותי עו"ד המתעסק בתחום   

המאמר נכתב ביוני 2021