הסכם שכירות במקרקעין

בעולם של ימינו כאשר הכל נמצא און ליין וד"ר גוגל יודע לענות כמעט על כל עניין ובעיה, נשאלת השאלה מדוע לא לקחת הסכם שכירות מהאינטרנט ופשוט לשנות את הפרטים? זה נכון שזה מה שרבים עושים, וזה באמת נוח וזול, אמנם האינטרנט הוא כלי מבורך ונחוץ אבל הסכנות והפרצות עלולות לעלות ביוקר.

מניסיון במשרדי, עקב שימוש נרחב בחוזי השכרה "אינטרנטיים" יחד עם העלייה בדמי השכירות, חלה עלייה גוברת במקרי התביעה בבתי המשפט שעלותם הכספית הגבוהה ועוגמת הנפש לא שווה את ה"חיסכון" בשכ"ט עו"ד . 

באינטרנט יש הרבה מידע בתחומים שונים לרבות בנושאים משפטיים, יש גם דוגמאות של הסכמים וחוזים, העניין הוא שהם מאוד בסיסיים ונותנים מענה כללי מאחר וברגע שדברים לא מתפתחים כמו שציפינו, כאשר צד אחד לא נוהג בתום לב או חלילה פוגע בזדון ו/או רשלנות בדירה, נשאלת השאלה האם ניתן לכך מענה בחוזה השכירות?

כעו"ד המתמחה במקרקעין ונדל"ן ומייצג בביהמ"ש שמעתי אין ספור סיפורים על "המשכיר מהגיהינום" או על שוכרים שטרם החתימה היו חלומם של כל בעלי בית וחודש לאחר מכן הפכו לסיוט. על אנשים שדירתם הפכה לבת ערובה של שוכרים איומים. סיפורי זוועה רבים היו יכולים להימנע אם רק המשכירים לא היו חוסכים והיו פונים לעו"ד מומחה שיגבש להם הסכם שכירות מקצועי ומיטבי.

אמנם לא ניתן לצפות כיצד השוכר או המשכיר יתנהגו בעתיד ואולם כאשר נעשה חוזה השכרה מקצועי ומתאים ולרבות שימוש בביטחונות מתאימים וערבים המהווים למעשה מאזן אימה…והדבר יכול להגן בצורה מיטבית יותר ולעמוד במבחן בשעת האמת.  

חשוב לזכור כי המשכיר ה"משכיר" בידי אנשים זרים את המושכר – דירה שרכש אותו ממיטב כספו והדבר עלול להוות סכנה מוחשית (בעיני המתבונן) בשעת משבר.

הסכם מקצועי שומר על בעלי הנכס ובטווח הארוך וחוסך להם כספים, עוגמת נפש וכאב ראש. 

אני מזמין אתכם לפנות אלי לקבלת ליווי מקצועי וגיבוש הסכם מיטבי.

עו"ד אליהו גבריאל 

054-450-0750

אתר: www.gavriellaw.co.il

המאמר לעיל אינו מהווה בשום אופן ייעוץ משפטי וכל מקרה נדון לגופו ומומלץ להיעזר בשירותי עו"ד המתעסק בתחום   

המאמר נכתב ביולי 2021