הסדר חוב בזמן הקורונה

למרבית הצער, הקורונה עוד כאן והשפעותיה הכלכליות כנראה יישארו עוד שנים אחריה. 

לאחרונה נכנס לתוקף תיקון מס 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי – הוראת שעה נגיף קורונה החדש) התשפ"א- 2021

מטרת הוראת השעה הינה להקל על החייבים או תאגידים לאור המשבר הכלכלי שנוצר עקב המגבלות שהוחלו על האזרחים בזמן השתוללות המגיפה, ובכדי לעודד הגעה להסדרים וזאת כתחליף לפתיחת הליכי חדלות פירעון.

עפ"י הוראת השעה "נגיף הקורונה" חייבים ו/או תאגידים יוכלו לקבל מביהמ"ש הגנה זמנית במסלול של עיכוב הליכים של עד 4 חודשים במהלכם לא יינקטו נגדם הליכים משפטיים ובמטרה לגבש הסדרי חוב וללא צורך להראות זיקה בין יצירת החובות למגבלות הקורונה. 

ההיגיון בהוראת השעה, היא מניעת פגיעה בדירוג האשראי, המשך יחסים כלכליים משותפים עם הנושים ובייחוד מתאים לעצמאים המעוניינים להפעיל את העסק שלהם ובשונה מהליכי חדלות פירעון שבמסגרתם היחיד נדרש לקבל רשות ביהמ"ש לכך. וכן, הדבר עשוי להועיל לנושים שקיים סיכוי שיקבלו סכומים משמעותיים יותר בהשוואה להליכי חדלות פירעון. 

במסגרת הוראת השעה, לחייב ימונה "מנהל הסדר", שיסייע לו בניהול הליך גיבוש הסדר החוב, תוך שהוא מחויב להיפגש עמו ולקיים ישיבת הסדר משותפת עם הנושים כפוף לאישור ביהמ"ש. 

אם גם אתם נקלעתם לקשיים ועומדים בפני חובות קשים, אני כאן על מנת ללוות אתכם בכל נבכי הבירוקרטיה וההסדרים הנדרשים אל מול הנושים.

בברכה,

עו"ד אליהו גבריאל 

054-450-0750

אתר: www.gavriellaw.co.il

המאמר לעיל מתייחס להליכים שנפתחו החל מ15.9.2019  ומהווה תמצית ואינו מהווה בשום אופן ייעוץ משפטי וכל מקרה נדון לגופו ומומלץ להיעזר בשירותי עו"ד המתעסק בתחום   

המאמר נכתב ביוני 2021