תביעת פינוי שוכר ממושכר

"הוא עמד שם עם מבט מלגלג וחייך ואני לא יכולתי לעשות כלום". כך תיאר באזני מ' אשר ביקש את עזרתי בהתמודדות עם שוכר בעייתי.

הוא סיפר בקצרה שאימו עברה לפני 8 חודשים לדיור מוגן ואחותו טיפלה בהשכרת הדירה שעזבה. הוא עצמו עד לפני חצי שנה היה בשליחות מטעם משרד ממשלתי ולא היה מעורב בענייני המשפחה. לדבריו, בחודשיים הראשונים הכל היה בסדר והצ'קים כובדו כמו שעון, אבל בחודש השלישי הצ'ק חזר ומאז הם רודפים אחריו והוא "מצפצף" עליהם. גם את דמי ועד הבית ויתר החובות בגין ארנונה, מים וחשמל הוא ממאן לשלם. 

רגע לפני שעמד להחליף בדירה את המנעול ולנתק את זרם החשמל, חבר טוב עצר אותו מלעשות זאת והמליץ לו לדבר איתי במטרה להוציא את השוכר מהדירה בדרך המלך ובראש ובראשונה למנוע אלימות.  

בהתאם לתקנות סדר הדין החדשות תשע"ט- 2018 תביעה לפינוי שוכר מהמושכר מצוי במסלול "הליך מהיר" ובו הסדר ייחודי ומהיר שכן ניתן להגיש לתביעה לפינוי השוכר מהמושכר אשר לא תכיל סעדים נוספים. 

האם המשכיר מעוניין להגיש תביעות נוספות נגד השוכר, מה ביכולתו לעשות? 

במידה והמשכיר מעוניין לתבוע סעדים נוספים הוא יכול להגיש תביעה נפרדת. 

האם שוכר יכול להגיש כתב תביעה שכנגד או הודעת צד ג'? 

בהתאם לתקנות החדשות, השוכר אינו רשאי להגיש תביעה שכנגד או הודעה לצד שלישי. (הליך משפטי שמאפשר לנתבע "לגלגל" אחריות אל אדם אחר). 

לפי התקנות החדשות, פס"ד יהיה מנומק ותמציתי, אלא אם יש צורך בהנמקה מפורטת משום שיש בפס"ד חידוש או חשיבות מיוחדת לציבור או מטעמים מיוחדים אחרים. 

במקרה של מ' הוחלט לא לוותר על הכסף ופנינו תחילה להליך תביעה ראשוני של פינוי המושכר שהיה קצר, ואח"כ הוגשה תביעה נפרדת בגין הנזקים שגרם השוכר ובין היתר החובות הרבים שנמנע מלשלם בגין התחייבויותיו: דמי שכירות, חשמל, ארנונה, מים ועד בית וכיוצ"ב. 

אמנם מדובר על הליך ארוך אך מ' נחוש להמשיך ולקבל עבור אימו את הכספים המגיעים לה. 

אם גם אתם נקלעתם למצוקה אל מול שוכר שלא משלם ו/או ממרר לכם את החיים או לחילופין לא מוכן לפנות את הנכס המושכר, אשמח ללוות גם אתכם.

בברכה,

עו"ד אליהו גבריאל 

054-450-0750

אתר: www.gavriellaw.co.il

המאמר לעיל אינו מהווה בשום אופן ייעוץ משפטי וכל מקרה נדון לגופו ומומלץ להיעזר בשירותי עו"ד המתעסק בתחום   

המאמר נכתב ביולי 2021